Információk

III. Budapesti FotósViadal

A III. Budapesti FotósViadal díjátadója augusztus 3-án 15:00-kor lesz, ahol köszöntő beszédet mond Ruppert Tamás, a verseny főszervezője, értékelő beszédet mond Dusha Béla, a zsűri elnöke.
A rendezvény egyben a nyertes képekből készült kiállítás megnyitója.
Helyszín: 220 Volt, 1135 Budapest, Szegedi út 42-44. 

2019. május 11-én nagy sikerrel lezárult a verseny összesen 150 versenyzővel és több, mint 1300 db beérkezett fotóval. A verseny legfiatalabb versenyzője 5 éves volt.
A zsűri tagjai Dusha Béla zsűri elnök vezetésével már dolgoznak a képek értékelésén, melynek eredménye augusztus 3-án 15:00-kor a képekből szervezett kiállítás megnyitójával együtt kerül meghirdetésre.

Díjak

1. helyezett
 FotósViadal Vándorkupa
Canon EOS 2000D tükörreflexes fényképezőgép Kit és kiegészítők
SONY Külső SSD USB Type-C, 960 GB

2. helyezett
Olympus E-M10 Mark II MILC fényképezőgép 14-42mm II R kit
Panasonic DMW-PM10 válltáska
Manfrotto Pixi mini állvány

3. helyezett
Panasonic DMW-PB10 hátizsák
SanDisk Extreme PRO SDHC UHS-1 U3 32GB 95MB/s 4K UHD memóriakártya
Manfrotto Pixi Evo 2 szekciós mini állvány
Manfrotto Pocket zsebállvány

Különdíj
Canon Selphy CP1300 fotónyomtató
Manfrotto Pro Light Access MB PL-A-18i Holster oldaltáska
SanDisk Extreme SDHC UHS-1 U3 16GB 90MB/s 4K UHD memóriakártya

Gyerek kategória 1. helyezett
SanDisk Extreme SDHC UHS-1 U1 8GB 45MB/s Full HD memóriakártya
Panasonic DMW-PS10 válltáska

További különdíjak
10 db fotósoktatás a 220Volt felajánlásából

Támogatóink

FŐTÁMOGATÓINK

TÁMOGATÓINK


TOVÁBBI TÁMOGATÓINK

A Pannon Fényképészkör Egyesület működését támogatja a Nemzeti Együttműködési Alap

A “Komplex fotóművészeti programok” szakmai program megvalósítását 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta

Our story

The competition – which has started in a tradition creation way – was organised by the Pannon Fényképészkör Egyesület (photographer association) based on similar foreign and domestic events, for the first time in the spring of 2010. The photographer community made a tradition from FotósViadal in Veszprém, so increase the city’s already diverse and lively cultural programs.

10675724_800953169947349_6253340071455250052_n

After taking place successfully the first FotósViadal, positive feedback came from photographers and from the media too. In focus of the experience gained in 2010, the competition became a major event in 2011. As a novelty in the autumn of 2014, part of the Nyitott Balaton event series FotósViadal was taking place on the promenade of Balatonfüred. The eight FotósViadal so far is a success story, and we hope that the FotósViadal Budapest, which was held for the first time in Spring 2017, will be an integral part of our capital’s cultural life. 

About us

The members of the team

Tamás Ruppert
Main organiser
tamas.ruppert@fotosviadal.hu
Eszter Illy
Main organiser
eszter.illy@fotosviadal.hu
Rita Tihanyi
Organiser
rita.tihanyi@fotosviadal.hu
László Nagy
Organiser
laszlo.nagy@fotosviadal.hu
Balázs Vékony
Organiser
balazs.vekony@fotosviadal.hu

Sajtó

III. Budapesti FotósViadal

II. Budapesti FotósViadal

I. Budapesti FotósViadal

Contact

Information

Pannon Fényképészkör Egyesület
1077 Budapest, Wesselényi u. 13. 4/2
Tax number: 18901504-1-42
info@fotosviadal.hu

Marketing and sponsorship:

Eszter Illy
marketing@fotosviadal.hu
30/368-4318

15094469_10205659292201529_4018600071608735686_n

Main organiser:

Tamás Ruppert
tamas.ruppert@fotosviadal.hu
70/385-1721

382059_532908470072282_484419095_n

The entire organiser team of the II. FotósViadal Budapest

The entire organiser team of the I. FotósViadal Budapest

PFE

Pannon Fényképészkör Egyesület

A Pannon Fényképészkör Egyesület hivatalosan 2017 óta bejegyzett szervezet, de a története 2009-ig nyúlik vissza. Egyesületünk a veszprémi Pannon Egyetemen, Ruppert Tamás által alapított Pannon Egyetem Fényképészkörből nőtte ki magát.

Találkozó minden negyedévben
Csoporton belüli fotópályázatok (havonta)
Közös fotózások
Évente egy fotóshétvége szervezése
Közös országos fotópályázati részvételek

Jelentkezés: pfe@fotosviadal.hu

A Pannon Fényképészkör Egyesület működését támogatja:

A “Komplex fotóművészeti programok” szakmai program megvalósítását 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta

Tagjaink

Ruppert Tamás
elnök

1988-ban egy kis faluban születtem. Már a digitális korszakba csöppentem bele, így az első gépem is egy kis digitális kompakt volt, amivel csupán tudattalan emlékképeket csináltam. Tudatosan talán az első bridge gépemmel kezdtem el fotózni. Ezután egy hirtelen ötlettől vezérelve az egyetem mellett visszatértem a középiskola padjaiba és elvégeztem a Fényképész és fotócikk kereskedő, későbbi nevén Eseményrögzítő szakot. Még ez idő alatt megalapítottam Veszprémben a Pannon Egyetem Fényképészkörét, ami azóta is működik. Belekóstoltam a fotóriporter életbe az egyetemi újságnál, fotóztam esküvőket, rendezvényeket, de mindezt csupán azért, hogy a felszerelést bővíthessem. Nem szeretnék a fotózásból megélni, a fotózás számomra hobbi és kikapcsolódás, és ezt próbálom is megőrizni

Gyuroski Attila
tag
Amatőr fotográfus, hangulatfényképész. Az utóbbi években elsősorban épület, város és tájképfotózással foglalkozom, a részletekre és a formákra koncentrálva, a nem szembetűnő, elgondolkodtató érdekességeket kiemelve. Alkalmanként porté/divat és rendezvény fotókat is készítek, érdekelnek az analóg technikák is.
Csonka-Szabó Margit
tag
1977-ben születtem, Békéscsabán. Gyerekkoromat Békés városában töltöttem, majd érettségi után kerültem Budapestre, ahol a Közgázra jártam (a hivatalosan neve már vagy négyszer változott, amióta oda jártam…) és 2003-ban diplomáztam. A Sparnál dolgozom beszerzőként. 
Biatorbágyon élek, három gyermekemmel és férjemmel, aki egyúttal a gyerekek apja is. A fotózás iránt a gyerekeim érkezésével és növekedésével kezdtem érdeklődni, és elsődlegesen a témáimat is ők adták. Ahogy cseperednek, egyre kevésbé tűrik, amikor fotózom őket, legalábbis a lassan már kamaszodó fiaim. A lányom igazi “hercegnő”, ő még imád pózolni, bár többnyire eltér az elképzelésünk arról, hogy mi is mutat majd jól a képen… Mindenesetre, ha valaha hivatásszerűen fotóznék, akkor valószínűleg babafotós lennék. 
A Foto Art fotósiskolába jártam több különböző tanfolyamra is, aktuálisan éppen az OKJ-s képzésre. Sok témába belekóstoltam. Szívesen kísérletezek pl. hosszú záridős képekkel, vagy különböző témákkal, módszerekkel, technikákkal. A szívemhez a makrófotózás áll a legközelebb.
Nagy László
tag
92′-ben születtem Orosházán. Gyerekkoromban mindig is csodáltam ahogy apukám képes a Praktica fényképezőgépével megörökíteni a pillanatot, és abból kézzel fogható kép születik. Valószínűleg már ezek az élmények “megfertőztek”, azonban aktívan 2013-ban kezdtem fotózni, amikor csatlakoztam a Pannon Egyetem Fényképészkörhöz egyetemistaként. Azóta nincs megállás, a fotózás számos területén sikerült már kipróbálnom magam és fejleszteni képességeimet, valamint bővíteni felszerelésemet. Többek között belekóstolhattam a rendezvény fotózás izgalmas világába is. Mégis legszebb veszprémben tölött éveim azok voltak amikor Ruppert Tomitól átvéve a stafétát lehetőségem volt vezetni az egyetemi fényképészkört, mely során rendszeresen tartottunk előadásokat, közös fotózásokat és több kiállítást is. Az utóbbi 3 évben a nagy bötűs életbe átlépve sajnos leginkább utazásaim során fotózok, így rám jelenleg a street, épület és táj fotók a jellemzőek. A PFE-hez csatlakozva szeretném viszanyerni a régi lendületet, és ismét aktívnak lenni a fotós életben itthon is, új dolgokat kipróbálni.
Balugyánszki Attila
tag
Sajnos nem fényképezőgéppel a kezemben láttam meg a napvilágot. Ez a szerelem később talált rám és mondhatni, hogy az életem része lett! Nem nagyon mozdulok már ki a gépem nélkül. Részben a kenyeremet is ezzel keresem, de sajnos nem ez a fő megélhetésem forrása. Általában rendezvényeket szoktam fotózni (partner napok, sajtótájékoztatók stb.) Emellett nagyon szeretem a portréfotózást, emberábrázolást illetve a streetfotózást.
Idén nyáron(2018) abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy Óbudán az esernyős galériában kiállították néhány fotómat, ezt eddigi fotós létem legnagyobb eseményeként éltem meg!
Novák Dániel
tag
1977 nyarán, császárral láttam meg a napvilágot Budapesten, a bakáts téri szülészeten. A gyermekkorom első évei azzal teltek, hogy kiderítsem, hová tűnt császár? Gondoltam, ha már vele születtem, nem túl fair tőle, hogy csak úgy eltűnik. Aztán 20 évesen elmondták anyámék, hogy az a műtét neve, és nem a testvérem… 

Fotózom régóta. Tudom nem látszik, de nem baj, lelkes vagyok! Most vetettem bele magam az OKJ-s képzésbe, sokan lebeszéltek róla, de eddig nem bántam meg. Elsősorban a streetfotózás, riportfotózás, sportfotózás, kutyás fotózás érdekel, illetve a videós projekteket is szeretem.

Pannon Egyetem – Fényképészkör

A Fényképészkör 2009 februárban kezdte meg munkáját. További információkat ahttps://www.facebook.com/pefenykepeszkor/ oldalon találsz.