Információk

IV. Budapesti Fotósviadal

2020 Szeptember 19.

Előzetes regisztráció szeptember 18-ig

Kérünk minden kedves versenyzőt, hogy a regisztrációt és a kifizetést megelőzően olvassák el a honlapra kihelyezett, koronavírussal kapcsolatos tájékoztatónkat!

Regisztrációs díjak:
Augusztus 1. és augusztus 20. között: 3.500 Ft.
Augusztus 20. és szeptember 18. között: 5.000 Ft.
A helyszínen, korlátozott számban: 7.000 Ft.

A verseny 14 év alattiak számára INGYENES, azonban regisztrációhoz kötött.

❗️FIGYELEM! A IV. Budapesti Fotósviadalra maximum 200 fő regisztrációt tudunk fogadni!❗️

📷 A rendezvény szervezője és lebonyolítója: Pannon Fényképészkör Egyesület – PFE 📸

🏆DÍJAK🏆

🏆 1. helyezett 🏆
Fotósviadal Vándorkupa
60.000 Ft. értékű vásárlási utalvány a StudioLINE Fototech-Nika felajánlásából
Sony Alpha 5100L (ILCE-A5100L + 16-50mm)

🏆 2. helyezett 🏆
40.000 Ft. értékű vásárlási utalvány a StudioLINE Fototech-Nika felajánlásából
FUJIFILM INSTAX MINI 90 NEO CLASSIC Fényképezőgép

🏆 3. helyezett 🏆
30.000 Ft. vásárlási utalvány a StudioLINE Fototech-Nika felajánlásából
FOTOPRO X-AIRCROSS MINI CARBON állvány

🏆 Gyerek kategória 1. helyezett 🏆
JOBY GORILLAPOD 1K STAND állvány
Objektív termoszbögre

🏆 Különdíj 🏆
20.000 Ft. vásárlási utalvány a StudioLINE Fototech-Nika felajánlásából
Canon Selphy CP1300 fotónyomtató

Támogatóink

A IV. Budapesti Fotósviadal nyereményeit az alábbi cégeknek és szervezeteknek köszönhetjük!

FŐTÁMOGATÓINK

TÁMOGATÓINK

TOVÁBBI TÁMOGATÓINK

A Pannon Fényképészkör Egyesület működését támogatja a Nemzeti Együttműködési Alap

A “Komplex fotóművészeti programok” szakmai program megvalósítását 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta

Tájékoztató

A Fotósviadal egy olyan rendezvény, ahol az amatőr és tapasztalt fotósok összemérhetik kreativitásukat. Az egyedülálló verseny célja, – amely első alkalommal 2010 tavaszán került megrendezésre – hogy összehozza a fényképészet szerelmeseit kortól és szaktudástól függetlenül, és élmény legyen a részvétel a versenyzőknek. Részvételi korhatár nincs és a megmérettetés folyamán használt fényképezőgép sincs korlátokhoz kötve.

Az interaktív nap során egy időben csak egy téma címe és tájékoztatója, valamint az időkorlát áll a versenyzők rendelkezésére, így válik igazán dinamikussá és izgalmassá a megmérettetés. A checkpointokon leadandó fotókat Budapest festői és történelmi belvárosában készíthetik el a résztvevők.

A nyertes képeket egy szakmai zsűri bírálja el. A díjátadóra a beérkező művekből összeállított időszakos kiállítás megnyitóján kerül sor. A Fotósviadal vándorkupáját a győztes sorozat készítője viheti haza. A Fotósviadalt – Veszprémhez hasonlóan – a szervezők Budapesten is hagyománnyá kívánják tenni.

A verseny reggel 9:00-kor kezdődik, regisztrálni 8:00-tól lehet. A rövid hivatalos megnyitó után mindenki megkapja az első címet, amelyet le kell exponálnia. Erre témától függően adott idő áll rendelkezésére a versenyzőnek. Miután elkészült a képpel, le kell adnia a kijelölt állomáson. Ha leadta a képet, megkapja a második címet, amelyre szintén egy adott időt kap, és így tovább. A verseny időtartama alatt a fotósok különböző állomások között járják a várost és készítik el a felvételeiket. A rendezvény tervezett befejezése 17:00.

Regisztráció

Our story

The competition – which has started in a tradition creation way – was organised by the Pannon Fényképészkör Egyesület (photographer association) based on similar foreign and domestic events, for the first time in the spring of 2010. The photographer community made a tradition from FotósViadal in Veszprém, so increase the city’s already diverse and lively cultural programs.

10675724_800953169947349_6253340071455250052_n

After taking place successfully the first FotósViadal, positive feedback came from photographers and from the media too. In focus of the experience gained in 2010, the competition became a major event in 2011. As a novelty in the autumn of 2014, part of the Nyitott Balaton event series FotósViadal was taking place on the promenade of Balatonfüred. The eight FotósViadal so far is a success story, and we hope that the FotósViadal Budapest, which was held for the first time in Spring 2017, will be an integral part of our capital’s cultural life. 

About us

The members of the team

Tamás Ruppert
Chief Organizer
tamas.ruppert@fotosviadal.hu
Eszter Illy
Chief Organizer
eszter.illy@fotosviadal.hu
Rita Tihanyi
Press Officer
rita.tihanyi@fotosviadal.hu
Nagy László
Organizer
laszlo.nagy@fotosviadal.hu
Vékony Balázs
Marketing
balazs.vekony@fotosviadal.hu
Hajnal Róbert
IT
robert.hajnal@fotosviadal.hu

Sajtó

A fotós egyesületünk illetve a Fotósviadal története és jövője

III. Budapesti Fotósviadal

II. Budapesti Fotósviadal

I. Budapesti Fotósviadal

Contact

Information

Pannon Fényképészkör Egyesület
1077 Budapest, Wesselényi u. 13. 4/2
Tax number: 18901504-1-42
info@fotosviadal.hu

Marketing and sponsorship:

Eszter Illy
marketing@fotosviadal.hu
30/368-4318

15094469_10205659292201529_4018600071608735686_n

Main organiser:

Tamás Ruppert
tamas.ruppert@fotosviadal.hu
70/385-1721

382059_532908470072282_484419095_n

The entire organiser team of the II. FotósViadal Budapest

The entire organiser team of the I. FotósViadal Budapest

PFE

Pannon Fényképészkör Egyesület

A Pannon Fényképészkör Egyesület hivatalosan 2017 óta bejegyzett szervezet, de a története 2009-ig nyúlik vissza. Egyesületünk a veszprémi Pannon Egyetemen, Ruppert Tamás által alapított Pannon Egyetem Fényképészkörből nőtte ki magát.

Találkozó minden negyedévben
Csoporton belüli fotópályázatok (havonta)
Közös fotózások
Évente egy fotóshétvége szervezése
Közös országos fotópályázati részvételek

Jelentkezés: pfe@fotosviadal.hu

A Pannon Fényképészkör Egyesület működését támogatja:

A “Komplex fotóművészeti programok” szakmai program megvalósítását 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta

Tagjaink

Ruppert Tamás
elnök

1988-ban egy kis faluban születtem. Már a digitális korszakba csöppentem bele, így az első gépem is egy kis digitális kompakt volt, amivel csupán tudattalan emlékképeket csináltam. Tudatosan talán az első bridge gépemmel kezdtem el fotózni. Ezután egy hirtelen ötlettől vezérelve az egyetem mellett visszatértem a középiskola padjaiba és elvégeztem a Fényképész és fotócikk kereskedő, későbbi nevén Eseményrögzítő szakot. Még ez idő alatt megalapítottam Veszprémben a Pannon Egyetem Fényképészkörét, ami azóta is működik. Belekóstoltam a fotóriporter életbe az egyetemi újságnál, fotóztam esküvőket, rendezvényeket, de mindezt csupán azért, hogy a felszerelést bővíthessem. Nem szeretnék a fotózásból megélni, a fotózás számomra hobbi és kikapcsolódás, és ezt próbálom is megőrizni

Gyuroski Attila
tag
Amatőr fotográfus, hangulatfényképész. Az utóbbi években elsősorban épület, város és tájképfotózással foglalkozom, a részletekre és a formákra koncentrálva, a nem szembetűnő, elgondolkodtató érdekességeket kiemelve. Alkalmanként porté/divat és rendezvény fotókat is készítek, érdekelnek az analóg technikák is.
Csonka-Szabó Margit
tag
1977-ben születtem, Békéscsabán. Gyerekkoromat Békés városában töltöttem, majd érettségi után kerültem Budapestre, ahol a Közgázra jártam (a hivatalosan neve már vagy négyszer változott, amióta oda jártam…) és 2003-ban diplomáztam. A Sparnál dolgozom beszerzőként. 
Biatorbágyon élek, három gyermekemmel és férjemmel, aki egyúttal a gyerekek apja is. A fotózás iránt a gyerekeim érkezésével és növekedésével kezdtem érdeklődni, és elsődlegesen a témáimat is ők adták. Ahogy cseperednek, egyre kevésbé tűrik, amikor fotózom őket, legalábbis a lassan már kamaszodó fiaim. A lányom igazi “hercegnő”, ő még imád pózolni, bár többnyire eltér az elképzelésünk arról, hogy mi is mutat majd jól a képen… Mindenesetre, ha valaha hivatásszerűen fotóznék, akkor valószínűleg babafotós lennék. 
A Foto Art fotósiskolába jártam több különböző tanfolyamra is, aktuálisan éppen az OKJ-s képzésre. Sok témába belekóstoltam. Szívesen kísérletezek pl. hosszú záridős képekkel, vagy különböző témákkal, módszerekkel, technikákkal. A szívemhez a makrófotózás áll a legközelebb.
Nagy László
tag
92′-ben születtem Orosházán. Gyerekkoromban mindig is csodáltam ahogy apukám képes a Praktica fényképezőgépével megörökíteni a pillanatot, és abból kézzel fogható kép születik. Valószínűleg már ezek az élmények “megfertőztek”, azonban aktívan 2013-ban kezdtem fotózni, amikor csatlakoztam a Pannon Egyetem Fényképészkörhöz egyetemistaként. Azóta nincs megállás, a fotózás számos területén sikerült már kipróbálnom magam és fejleszteni képességeimet, valamint bővíteni felszerelésemet. Többek között belekóstolhattam a rendezvény fotózás izgalmas világába is. Mégis legszebb veszprémben tölött éveim azok voltak amikor Ruppert Tomitól átvéve a stafétát lehetőségem volt vezetni az egyetemi fényképészkört, mely során rendszeresen tartottunk előadásokat, közös fotózásokat és több kiállítást is. Az utóbbi 3 évben a nagy bötűs életbe átlépve sajnos leginkább utazásaim során fotózok, így rám jelenleg a street, épület és táj fotók a jellemzőek. A PFE-hez csatlakozva szeretném viszanyerni a régi lendületet, és ismét aktívnak lenni a fotós életben itthon is, új dolgokat kipróbálni.
Balugyánszki Attila
tag
Sajnos nem fényképezőgéppel a kezemben láttam meg a napvilágot. Ez a szerelem később talált rám és mondhatni, hogy az életem része lett! Nem nagyon mozdulok már ki a gépem nélkül. Részben a kenyeremet is ezzel keresem, de sajnos nem ez a fő megélhetésem forrása. Általában rendezvényeket szoktam fotózni (partner napok, sajtótájékoztatók stb.) Emellett nagyon szeretem a portréfotózást, emberábrázolást illetve a streetfotózást.
Idén nyáron(2018) abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy Óbudán az esernyős galériában kiállították néhány fotómat, ezt eddigi fotós létem legnagyobb eseményeként éltem meg!
Novák Dániel
tag
1977 nyarán, császárral láttam meg a napvilágot Budapesten, a bakáts téri szülészeten. A gyermekkorom első évei azzal teltek, hogy kiderítsem, hová tűnt császár? Gondoltam, ha már vele születtem, nem túl fair tőle, hogy csak úgy eltűnik. Aztán 20 évesen elmondták anyámék, hogy az a műtét neve, és nem a testvérem… 

Fotózom régóta. Tudom nem látszik, de nem baj, lelkes vagyok! Most vetettem bele magam az OKJ-s képzésbe, sokan lebeszéltek róla, de eddig nem bántam meg. Elsősorban a streetfotózás, riportfotózás, sportfotózás, kutyás fotózás érdekel, illetve a videós projekteket is szeretem.

Pannon Egyetem – Fényképészkör

A Fényképészkör 2009 februárban kezdte meg munkáját. További információkat ahttps://www.facebook.com/pefenykepeszkor/ oldalon találsz.